Konu
:
Yufka Çanağında Nohut Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Çanağında Nohut Ezme
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Çanağında Nohut Ezme
200 gr nohut
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yufka çanağı için
1 yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yufka çanağında nohut ezme:
Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın
10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin
Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın
170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin
Nohutları haşlayıp suyunu süzün
Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın
Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz
İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul