Yalnız Mesajı Göster

Yufka Çanağında Nohut Ezme

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Çanağında Nohut Ezme





200 gr nohut
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yufka çanağı için
1 yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yufka çanağında nohut ezme:
Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin

Nohutları haşlayıp suyunu süzün Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın

Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla