Konu
:
Mercimekli Peynir Topları
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Peynir Topları
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Peynir Topları
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
3~4 taze soğan
3 diş sarımsak
Tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Mercimekli peynir topları:
Taze soğanları temizleyip kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Mercimeği yıkayıp süzün
Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin
Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın
Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın
Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın
Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın
Mısır ununa bulayın
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul