Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Peynir Topları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Peynir Topları





1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
3~4 taze soğan
3 diş sarımsak
Tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için
ayçiçeği yağı

Mercimekli peynir topları:
Taze soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Mercimeği yıkayıp süzün Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin

Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın

Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın

Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın Mısır ununa bulayın Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla