Konu
:
Bulgur Kasesinde Humus
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Kasesinde Humus
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Kasesinde Humus
Bulgur kasesi için
1
5 su bardağı köftelik bulgur
2 yumurtanın akı
1
5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam tuz
Humus için
1 su bardağı nohut
1 çay kaşığı tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay kaşığı kimyon
Pulbiber
Tuz
Bulgur kasesinde humus:
Köftelik bulguru çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin
Suyunu iyice çekip kabarıncaya kadar
bekletin
Çırpılmış yumurta akı, peynir ve tuzu ekleyip iyice yoğurun
Bulgur hamurunu yağlanmış ve unlanmış tartölet kalıplarına paylaştırın
Kalıpları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Ilınınca kalıptan çıkarın
Humus için nohutları akşamdan ıslatın
Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp haşlama
suyundan yarım su bardağı saklayın
Nohutları robota alıp püre getirin
Tahin, limon suyu, ayırdığınız su, sarımsak, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp püreye
ekleyin
Humusu tavaya alıp kısık ateşte bir taşım kaynatın
Ilınmaya bırakın
Humusu tartöletlerin içine paylaştırın
Pulbiber serpip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul