Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Kasesinde Humus

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Kasesinde Humus





Bulgur kasesi için
15 su bardağı köftelik bulgur
2 yumurtanın akı
15 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam tuz

Humus için
1 su bardağı nohut
1 çay kaşığı tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay kaşığı kimyon
Pulbiber
Tuz

Bulgur kasesinde humus:
Köftelik bulguru çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin Suyunu iyice çekip kabarıncaya kadar
bekletin Çırpılmış yumurta akı, peynir ve tuzu ekleyip iyice yoğurun

Bulgur hamurunu yağlanmış ve unlanmış tartölet kalıplarına paylaştırınKalıpları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın

Humus için nohutları akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp haşlama
suyundan yarım su bardağı saklayın

Nohutları robota alıp püre getirin Tahin, limon suyu, ayırdığınız su, sarımsak, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp püreye
ekleyin Humusu tavaya alıp kısık ateşte bir taşım kaynatın Ilınmaya bırakın

Humusu tartöletlerin içine paylaştırınPulbiber serpip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla