Konu
:
Limonlu Hellim Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Hellim Sarma
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Hellim Sarma
6 kırmızıbiber
200 gr hellim peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 dal taze kekik ya da
1 tatlı kaşığı kuru kekik
5 yeşil zeytin ince doğranmış
Yarım limonun suyu
1 rendelenmiş limon kabuğu
6 frenk soğanı
Tuz
Limonlu hellim sarma:
Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin
Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin
Peyniri 6 eşit parçaya bölün
Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin
Rulo şeklinde sarın
Frenk soğanı ile bağlayın
Tuz serpiştirin
Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin
Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul