Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Hellim Sarma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Hellim Sarma





6 kırmızıbiber
200 gr hellim peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 dal taze kekik ya da
1 tatlı kaşığı kuru kekik
5 yeşil zeytin ince doğranmış
Yarım limonun suyu
1 rendelenmiş limon kabuğu
6 frenk soğanı
Tuz

Limonlu hellim sarma:
Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin

Peyniri 6 eşit parçaya bölün Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin Rulo şeklinde sarın Frenk soğanı ile bağlayın Tuz serpiştirin

Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla