Konu
:
Yulaflı Ve Patatesli Kroket
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Ve Patatesli Kroket
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Ve Patatesli Kroket
500 gr patates
4 jambon
1 çay bardağı konserve mısır
4 taze soğan
2-3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
150 gr yulaf ezmesi
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yulaflı ve patatesli kroket:
Patatesleri haşlayıp süzün
Kabuklarını soyup rendeleyin
Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın
Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın
Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin
Yumurtayı çırpın
Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın
Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin
Sıvıyağı kızdırın
Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul