Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Kabak Ezme

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Kabak Ezme





1 kg kabak
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Yoğurt
Sarımsak
Dereotu
Tuz
Toz kırmızı biber
Su

Yapılışı:
Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım
Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın Tencereye koyup üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika haşlayınHaşlarken azcık tuz ekleyinHaşlandıktan sonra el blender’ ı ile püre haline getirin
Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsinizFazla su olursa kıvamı sulu olabilirBu noktaya dikkat edinizKavrulmuş olan unu kabak püresine ilave edip, top top olmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin
Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsinizKarıştırmayı bıraktığında fok fok ediyorsa yani kaynamışsa ateşi söndürün
Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakınBu arada sarmısaklı yoğurdu hazırlayın, dereotunu doğrayın
Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın
Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyinYağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsinizKaşıkla alarak servis edebilirsinizDeğişik bir meze, salata çeşidi olarak misafirlere sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla