Konu
:
Yoğurtlu Kabak Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kabak Ezme
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kabak Ezme
1 kg
kabak
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Yoğurt
Sarımsak
Dereotu
Tuz
Toz kırmızı biber
Su
Yapılışı:
Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım
Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın
Tencereye koyup üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika haşlayın
Haşlarken azcık tuz ekleyin
Haşlandıktan sonra el blender’ ı ile püre haline getirin
Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsiniz
Fazla su olursa kıvamı sulu olabilir
Bu noktaya dikkat ediniz
Kavrulmuş olan unu kabak püresine ilave edip, top top olmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin
Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsiniz
Karıştırmayı bıraktığında fok fok ediyorsa yani kaynamışsa ateşi söndürün
Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakın
Bu arada sarmısaklı yoğurdu hazırlayın, dereotunu doğrayın
Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın
Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyin
Yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz
Kaşıkla alarak servis edebilirsiniz
Değişik bir meze, salata çeşidi olarak misafirlere sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul