Yalnız Mesajı Göster

Naneli Bezelye Püresi...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Bezelye Püresi...





300 gr iç bezelye
2 yumurta
yarım su bardagı krema
2 yamak kasıgı rende kasar peyniri
1 tutam tarcın
3 corba kasıgı zeytinyağ
2 corba kasıgı limon
tuz
nane yaprakları

Yapılışı:
İç bezelyeyi tuzlu suda haslayalım(Bu arada istediğiniz sebzedende yapabilirsiniz bu püreyi)
2 yemek kasıgını ayırıp ezelim blendırda içine 2 yumurtayı, süt kremasını, kasar peynirini, tarcın ve tuz ekleyip karıstıralım
Krem kramel kablarına yada fırına dayanıklı kaplara koyup agızlarını folyayla örtüp benmari usulü pişirelim
yaklaşık 180 derecede 15-20 dakika kadar(benmari usulunu bilmeyen arkadaslar için dip not genişce bir kaba konulan su içine koydugumuz fırın kaplarıyla pişirilen yada eritilen sistem,suyun kab boyunu gecirmemek cok önemli içine su girmemeli)
Hazırlanan püreyi servis tabagına alıp üzerlerine önce ayırdıgımız bezelye tanelerinden biraz koyup ardından ;yag limon nane ve karabiber karısımını dökünsüsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla