Konu
:
Milföylü Laz Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Laz Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Laz Böreği
Milföylü Laz Böreği Milföylü Laz Böreği tarifi
için Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
1 adet Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı
Muhallebisi İçin
1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tarçın
(Çay kaşığının ucuyla, az miktarda) Karabiber
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
Milföylü Laz Böreği
yemeğinin hazırlanışı:
Yapılışı 1
Öncelikle şerbeti hazırlayın
Suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın
2
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurtayı ve pirinç ununu çırpın
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
3
Pişen muhallebinin içine tarçını, karabiberi ve cevizi ekleyin
4
Milföy hamurlarını dört kare oluşacak şekilde dörde bölün
Oluşan küçük karelerin içine muhallebi koyup katlayın
Muhallebili küçük üçgenleri fırın tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin
5
Fırından çıkan böreklerin üzerine soğuk şerbeti dökün
Soğuyunca servis edin
ıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul