Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Laz Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Laz Böreği



Milföylü Laz Böreği Milföylü Laz Böreği tarifi

için Malzemeler :
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 adet Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı
  • Muhallebisi İçin
  • 1,5 su bardağı süt
  • - 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • (Çay kaşığının ucuyla, az miktarda) Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • Şerbeti İçin
  • - 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker


Milföylü Laz Böreği

yemeğinin hazırlanışı:

Yapılışı 1 Öncelikle şerbeti hazırlayın Suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın 2 Bir tencerede sütü, şekeri, yumurtayı ve pirinç ununu çırpın Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 3 Pişen muhallebinin içine tarçını, karabiberi ve cevizi ekleyin 4 Milföy hamurlarını dört kare oluşacak şekilde dörde bölün Oluşan küçük karelerin içine muhallebi koyup katlayın Muhallebili küçük üçgenleri fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin 5 Fırından çıkan böreklerin üzerine soğuk şerbeti dökün Soğuyunca servis edin

ıdır

Alıntı Yaparak Cevapla