Konu
:
Açık Pide'nin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Açık Pide'nin Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açık Pide'nin Tarifi
Malzemeler:
1 kg yoğurt
1 kg un
250 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Yapılışı:
Derince bir kaba un ilave edilir
Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konup üzerine ılık su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur
250 gr maragarin kısık ateşte eritilir
Hamur 20 adet bezeye ayrılır
Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Tüm yufkalar aralarına eritilmiş margarin sürülerek üst üste dizilir ve elde bütünleştirilip genişletildikten sonra oklava ile açılır
Tepsi yağlanır ve açılan yufka, uçları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir
İçi için; 1 kg yoğurdun içine 4 yumurta kırılır ve tuz eklenip çırpılıp tepsiye dökülür
Kenarlar hamurun ortasını açık bırakacak şekilde pile pile içe doğru katlanır
Kalan margarin yufkanın üzerine dökülür
150 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul