Konu
:
Etli Ekmek- Etli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ekmek- Etli Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ekmek- Etli Pide
Malzemeler (8 adet etli ekmek için)
400 Gram kıyma
3 adet domates
4 adet sivri biber
2 Adet kuru soğan
10-15 dal maydonoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır,
Çekirdekleri ayıklanan biberler, dalları ayıklanan maydonozlar ve soyulan kuru soğanlar rondoda incecik kıyılır
Domates, biber, soğan ve maydonoz, karabiber, sıvı yağ ve su kıymaya eklenir
Dilerseniz elle dilerseniz bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve bu şekilde etli ekmeğin içi hazırlanmış olur
İsterseniz evde pide hamuru yoğurarak fırında üstü açık şekilde pişirebilirsiniz
Ancak etli ekmek Konya'da içi evde hazırlanıp pişirilmek üzere özel etli ekmek fırınlarına götürüldüğünden biz de bu geleneği devam ettirdik ve evde hazırladığımız içi ekmek fırınına götürdük
Her bir etliekmek için bir pide hamuru kullanıldı, son derece lezzetli bir etli ekmek oldu
*** (8-9 etli ekmek için bu malzeme yeterli, daha fazla harcınız var ise etli ekmek adedini çoğaltın
Çünkü etliekmeğin en büyük özelliği harcının pide üzerinde incecik bir tabaka halinde durmasıdır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul