Konu
:
Açma Düğüm Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Açma Düğüm Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma Düğüm Poğaça
AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 ç
b
sıvıyağ ,
1s
b
ılık su,
kibrit kutusu kadar maya,
1,5 tatlı kaşığı toz şeker ,
1,5 tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz
15 beze alarak ince açıyoruz
erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz
Peynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz
1 saat tepside mayalandırıyoruz
kabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruz
ılık servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul