Yalnız Mesajı Göster

Açma Düğüm Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Düğüm Poğaça





AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 çb sıvıyağ ,
1sbılık su,
kibrit kutusu kadar maya,
1,5 tatlı kaşığı toz şeker ,
1,5 tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz15 beze alarak ince açıyoruzerittiğimiz tereyağdan sürüyoruzPeynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruzüzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz1 saat tepside mayalandırıyoruzkabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruzılık servis ediyoruzAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla