Konu
:
Katmer...
Yalnız Mesajı Göster
Katmer...
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer...
Malzemeler:
4 yemek kaşığı haşhaş
1 kase ceviz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Tereyağı
Hamuru için
Un
Su
Tuz
Yapılışı:
Çökelek için hazırlanan hamurun yarısı katmer için kullanılabilir
Ya da plastik bir kapta un, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile de yeniden hamur elde edilebilir
Hazırlanan hamurdan 4 eşit büyük parça elde edilir
Bir kaba 4 yemek kaşığı haşhaş, 1 kase ceviz, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır
Sıvıyağın ayçiçek olması tercih sebebidir
Haşhaş ve cevizlere 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir ve harmanlanır
Hamurumuz yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır
Açılan hamurun üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve 2 yemek kaşığı haşhaşlı harç eklenir ve yayılır
Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ da üzerine eklenerek alttan ve üstten katlanarak yeniden yağlanır
Hamurun ortasına 1 kaşık haşhaşlı harç eklenerek yayılır, sağdan ve soldan katlanır
15 – 20 dakika dinlendirilir
4 ayrı hamur için aynı işlem yapılır
Dinlenen hamur yeniden yarım santim kalınlığında açılır
Her hamur 2-3 dakika kaldırmadan arkalı önlü pişirilir
İyice pişirilen katmerler servis tabağına alınarak tereyağı ile yağlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul