Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Çıtır Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Çıtır Börek





8 milföy hamuru
500 gr ıspanak
1 pırasa
200 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Milföylü çıtır börek:
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın Her milföy hamurunun üzerine un serperek dikdörtgen şekilde açın Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla