Konu
:
Milföylü Çıtır Börek
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Çıtır Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Çıtır Börek
8 milföy hamuru
500 gr ıspanak
1 pırasa
200 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Milföylü çıtır börek:
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin
Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin
Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın
Her milföy hamurunun üzerine un serperek dikdörtgen şekilde açın
Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin
üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul