Konu
:
Tas Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tas Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Böreği
2 yufka
İç harcı için
300 gr kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet maydanoz
Tuz
Tereyağı
Tas böreği:
Kıymayı tavaya alıp kısık ateşte kavurun
Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin
Kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, tarçını ve kıyılmış maydanozu ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın
Ateşe dayanıklı büyük bir tasın içine tereyağı sürün
Yufkalardan bir tanesinin üzerine tereyağı sürüp kenarları dışarı taşacak şekilde tasın içine yerleştirin
Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin
Hazırladığınız iç harcı tasın içine doldurun
Kenarlardan sarkan yufkaları iç harcın üzerine doğru kapatın
Tası bir tepsi üzerine ters çevirin
Tepsiyi kısık ateş üzerine yerleştirin
Yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Tası böreğin üzerinden alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul