Konu
:
Yıldızlı Tartölet
Yalnız Mesajı Göster
Yıldızlı Tartölet
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yıldızlı Tartölet
170 gr un
1 çay kaşığı tarçın
100 gr tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker
Dolgusu için
140 gr kuru kayısı (küp doğranmış)
85 gr kuru incir (küp doğranmış)
100 gr toz badem
Tarçın
Rendelenmiş muskat
1 çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
50 gr tereyağı
1 muz (küp doğranmış)
üzeri için
Pudra şeker
Yıldızlı tartölet:
Un ve tarçını mutfak robotuna alın
Tereyağını küp doğrayıp ekleyin ve ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar karıştırın
Şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın
Gerekirse su ilavesi yapın
Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun
Dolgusu için bütün malzemeyi mutfak robotuna alıp kısa süre karıştırın
Fırını 190 dereceye ayarlayın
Hamuru merdane ile açıp 7 cm’lik yuvarlak kalıp ile kesin ve yağlanmış tartölet kalıplarının içine yerleştirin
Hazırladığınız meyveli karışımı içlerine paylaştırın
Hamurdan 6 cm’lik yıldız kalıp ile parçalar kesip üzerlerine kapatın
Yaklaşık 15 dakika pişirip soğumaya bırakın
üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul