Konu
:
Tarçınlı Ve Ballı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Ve Ballı Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Ve Ballı Çörek
1 yumurta
4 su bardağı un
80 gr tereyağı
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
İç malzeme için
1 çay bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın
üzeri için
Bal
Iri dövülmüş ceviz
Tarçınlı ve ballı çörek:
Tereyağını eritip geniş bir kaseye alın
Yumurta, süt, vanilya, şeker, tuz, limon suyu, un ve mayayı ekleyip yoğurun
Gerekirse un ilavesi yapın
üzerini örterek 40 dakika mayalandırın
Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile fazla inceltmeden açın
üzerine tarçınla karıştırılmış tozşeker serpiştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın
Hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin
Ceviz ve balı karıştırın
Fırından çıkarır çıkarmaz çöreklerin üzerine fırça ile sürün
Soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul