Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Ve Ballı Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ve Ballı Çörek





1 yumurta
4 su bardağı un
80 gr tereyağı
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu

İç malzeme için
1 çay bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın

üzeri için
Bal
Iri dövülmüş ceviz

Tarçınlı ve ballı çörek:
Tereyağını eritip geniş bir kaseye alın Yumurta, süt, vanilya, şeker, tuz, limon suyu, un ve mayayı ekleyip yoğurun Gerekirse un ilavesi yapın üzerini örterek 40 dakika mayalandırın Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile fazla inceltmeden açın üzerine tarçınla karıştırılmış tozşeker serpiştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın Hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ceviz ve balı karıştırın Fırından çıkarır çıkarmaz çöreklerin üzerine fırça ile sürün Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla