Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği





Malzemeler:

- 1 demet pazı
- 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr
- Pastırma
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tatlı kırmızı toz biber
- 1 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
- Birkaç tutam çörek otu

Hazırlanışı:
- Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın
- Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün
- Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın
- 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun
- Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın
- Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun
- Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın
- Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin
- Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
- Üzerine çörekotu serpin
- Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin

Böreğimiz servise hazır Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla