Konu
:
Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr
- Pastırma
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tatlı kırmızı toz biber
- 1 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
- Birkaç tutam çörek otu
Hazırlanışı:
- Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın
- Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün
- Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin
Pastırmayı tavaya alarak kavurun
Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın
- 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun
- Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın
- Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun
- Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın
- Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin
- Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
- Üzerine çörekotu serpin
- Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin
Böreğimiz servise hazır
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul