Konu
:
Sini Kete
Yalnız Mesajı Göster
Sini Kete
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sini Kete
Hamuru için
3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için
Eritilmiş tereyağı
Hamuru açmak için
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
İç malzeme için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Sini kete:
Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve 1 -2 dakika yoğurun
Bir yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin
Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı
Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın
Tavada tereyağını eritip, un ve tuzu ekleyip kavurun
Unun rengi hafif renk değiştirince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak bir kaba alın
Üzerini kapatın
Her bezeyi unlu nişasta karışımı serperek yufka büyüklüğünde açın
Üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin
Yufkanın 1/3’ünü sağından ve 1/3’ün solundan ortaya doğru katlayın
Bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin
Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten paylaştırın
Üzerlerine bir kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin ve her birini bohça şeklinde katlayın
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın
Yağlanmış fırın tepsisine keteleri dizin
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurtayı üzerine sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul