Konu
:
Ayva Püreli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Püreli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Püreli Tart
Hamur için
175 gr un
60 gr toz şeker
75 gr tereyağı
3 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 paket vanilya
üzeri için
4 ayva
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Ayva püreli tart:
Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin
Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın ve yağlayıp unladığınız tart kalıbına yerleştirin
üzerine çatalla delikler açıp, 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin
Ayvaların kabuklarını rendeleyin
Geniş bir tencereye alıp üzerine şeker ve süt ekleyin
Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarçın ve vanilya ekleyip karıştırarak püre haline getirin
Soğumaya bırakın
Buzdolabındaki hamuru merdaneyle açıp ince şeritler kesin
Fırından çıkardığınız tartın içine hazırladığınız ayva püresini aktarın
Hamur şeritlerini pürenin üzerine yerleştirip tekrar fırına verin
Kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul