Konu
:
Böğürtlenli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Turta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Turta
2
5 su bardağı un
120 gr soğuk tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş fındık (un halinde)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
500 gr böğürtlen
1 çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı file badem
Böğürtlenli turta:
Derin bir kasenin içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve fındık ununu alıp iyice karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğradığınız tereyağını ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun
Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin
Diğer tarafta harç için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın
Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın
Turta kalıbını margarin ile yağlayın
Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin
Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın
Kalan hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açın
Malzemelerin üzerini örtün
Hamurun kenarlarını kıvırıp yumurta akı sürün
File bademleri üzerine serpiştirin
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırından kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul