Konu
:
İçli Simit
Yalnız Mesajı Göster
İçli Simit
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Simit
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gr)
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yumurta
1
5 tatlı kaşığı tuz
4~4
5 su bardağı tam buğday unu
İç harcı için
150 gr kaşar peyniri
Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
2 çay bardağı su
Susam
İçli simit:
Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin
Şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun
Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
Kaşar peynirini rendeleyip sucuk ile harmanlayın
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın
İçine sucuklu peynirden bir miktar yerleştirip kapatın
Her birini önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul