Konu: İçli Simit
Yalnız Mesajı Göster

İçli Simit

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Simit





1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gr)
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yumurta
15 tatlı kaşığı tuz
4~45 su bardağı tam buğday unu

İç harcı için
150 gr kaşar peyniri
Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk

Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
2 çay bardağı su
Susam

İçli simit:
Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin Şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın Kaşar peynirini rendeleyip sucuk ile harmanlayın

Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın İçine sucuklu peynirden bir miktar yerleştirip kapatın Her birini önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla