Yalnız Mesajı Göster

Lahanalı Ve Havuçlu Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahanalı Ve Havuçlu Börek





4 yufka
3 havuç
500 gr beyaz lahana
3 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Sos için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı

üzeri için
Susam

Lahanalı ve havuçlu börek:
Havuçları rendeleyin Lahanayı temizleyip ince doğrayın Soğanları ince kıyın Ayrı tavalarda ayçiçeği yağı ekleyerek soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını bir kapta çırpın

Yufkaları tezgaha serip üzerilerine sostan sürün Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın Her birinin bir kenarına 3 ayrı malzemeyi yayın ve rulo yapın Son yufkayı tezgaha yayıp üzerine sostan sürün ve kare şekline getirin Hazırladığınız rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte yine rulo şeklinde sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin

üzerine kalan sosu sürüp susam serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla