Konu
:
Lahanalı Ve Havuçlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Lahanalı Ve Havuçlu Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahanalı Ve Havuçlu Börek
4 yufka
3 havuç
500 gr beyaz lahana
3 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Sos için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
üzeri için
Susam
Lahanalı ve havuçlu börek:
Havuçları rendeleyin
Lahanayı temizleyip ince doğrayın
Soğanları ince kıyın
Ayrı tavalarda ayçiçeği yağı ekleyerek soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını bir kapta çırpın
Yufkaları tezgaha serip üzerilerine sostan sürün
Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın
Her birinin bir kenarına 3 ayrı malzemeyi yayın ve rulo yapın
Son yufkayı tezgaha yayıp üzerine sostan sürün ve kare şekline getirin
Hazırladığınız rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte yine rulo şeklinde sarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin
üzerine kalan sosu sürüp susam serpiştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul