Konu
:
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart
Hamuru için
3 su bardağı un
3 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı esmer şeker
2 yumurta
4 çay kaşığı krema
1 kahve fincanı süt
1 tutam tuz
İç harcı için
7~8 taze soğan
Tereyağı
1 dal taze sarımsak
1 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (fesleğen~kekik)
175 gr keçi peyniri
75 gr Bergama tulum peyniri
75 gr labne peyniri
2 çay kaşığı un
75 ml krema
10~12 kiraz domates
Karabiber
Bergama tulum peyniri ile köy usulü domatesli tart:
Hamur için malzemeleri yoğurun
üzerini örterek buzdolabında bekletin
Soğanı ince doğrayıp tereyağında hafif kavurun
Fesleğen, taze sarımsak, kekik ekleyip ocaktan alın
Tulum peyniri, labne peyniri, keçi peyniri, krema ve unu ekleyip karıştırın
Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla üzerine delikler açın
Peynir karışımını tart tabanına doldurun ve üzerine kiraz domatesleri yerleştirin
170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Karabiber serpip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul