Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Tart-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Tart-2





400 gr ekmek hamuru
4-5 soğan
3 dal maydanoz
35 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sumak
Tuz

Soğanlı tart:
Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun Merdane ile 2 cm kalınlığında açın Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın 15 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın Sumak serpin

Maydanozu temizleyip kıyın Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla