Konu
:
Soğanlı Tart-2
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Tart-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Tart-2
400 gr ekmek hamuru
4-5 soğan
3 dal maydanoz
3
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Soğanlı tart:
Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun
Merdane ile 2 cm kalınlığında açın
Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin
Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın
1
5 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin
Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın
Sumak serpin
Maydanozu temizleyip kıyın
Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın
Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin
Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul