07-16-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırganlı Katmer
Gerekli malzemeler
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İç harcı için malzeme
1 adet kuru soğan
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı lor
100 gram dil peyniri
Yeteri kadar tuz ve karabiber
1 adet yumurta
Üzeri için
Tere yağ

Isırganlı Katmer Tarifi
Derin bir yoğurma kabının içine, un, zeytin yağ, tuz, ılık su, yaş mayayı koyun ve 10 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz havlu ile kapatın ve mayalanması için kenara kaldırın
Bu esnada iç harcını hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine ısırgan otunu elinize eldiven veya bir poşet geçirerek ince ince doğrayın
Üzerine kuru soğanı küp küp doğrayıp, lor peynirini, dil peynirini, tuzu, karabiberi, yumurtayı ilave edip karıştırın
Dinlemiş olan hamuru 5 e bölün
Her bir hamur parçasını merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın
Açtığınız bezenin yarısına, ısırganlı harcın beşte biri koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın
Uçlarını elinizle ıslayıp parmaklarınızla bastırarak kilitleyin
Kalan 4 hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın
Büyükçe bir teflon tavaya katmerlerinizi teker teker koyun ve yukarı gelen yüzüne çok az tere yağ sürüp önlü arkalı pişirin
|
|
|
|