Konu
:
Kahiyye
Yalnız Mesajı Göster
Kahiyye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahiyye
Malzeme
İki su bardağı şeker
Üç adet yumurta
Bir kilogram baklavalık un
Bir kilogram tuzsuz taze koyun peyniri
Bir su bardağı su
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı tuz
Kahiyye Tarifi
Dört su bardağı un, yumurta, su, tereyağı ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz
Becerileri de un serpilmiş bir zemin üzerinde hafifçe yoğuruyoruz
Üstüne temiz bir bezle örterek, yarım saat boyunca dinlendiriyoruz
Bezelerin üzerine biraz nişasta serpip, biraz da unu serperek incecik açıyoruz
Temiz bir çarşafı, açtığımız bezelerin üzerine seriyoruz ve nemini alması için bekliyoruz
Peyniri rendeliyoruz şekerle karıştırıyoruz
Yufkanın bir tanesi mutfak ters kal alın üzerine yayıyoruz
Üzerine harcı serpiştiriyoruz
Yufkaları yan taraflarından orta tarafa doğru bohça şeklinde kapatıyoruz
Sıcak sacın üzerinde yufkalarımızı pişiriyoruz
Servis edeceğim zaman üzerine sıcak pekmez gezdirerek sunuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul