Konu
:
Ayvalı Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Ay Çöreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Ay Çöreği
Hamur için
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
100 gr margarin
2
5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşeker
İç malzeme için
1 su bardağı rendelenmiş ayva
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
1 çay bardağı pudraşeker
antepfıstığı
Ayvalı ay çöreği:
Oda ısısında bekletilmiş margarin, süt, pudraşeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın
Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun
Hamuru 20 eşit parçaya bölüp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika bekletin
İç malzeme için ayva, fındık, üzüm, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın
Hamur parçalarını un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın
Hamurların kenar kısımlarına ayvalı iç malzemeden ilave edin
Rulo yapıp uçlarını birleştirin ve ay çöreği şekli verin
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Ilınınca pudraşeker ve
antepfıstığı serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul