Konu
:
Gül Reçelli Ve Muzlu Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçelli Ve Muzlu Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçelli Ve Muzlu Çörek
2
5 su bardağı un
Tuz
2 limon
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı gül reçeli
2 yumurta
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı süt
3 muz
2 çorba kaşığı ince çekilmiş badem içi
İç malzeme için
2 muz
3 çorba kaşığı gül reçeli
Yarım limon
Gül reçelli ve muzlu çörek:
Bir limonu yıkayıp kurulayın
Kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın
Unu, hamur yoğurma kabına eleyin
Tuz, şeker, çırpılmış bir yumurta, limonun suyunu ve rendesini ilave edip parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun
Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı ve soğuk sütü ekleyip hamuru fazla yoğurmadan top şeklinde toparlayın
Folyoya sarıp buzdolabında bir saat bekletin
İç malzeme için muzu soyup yarım parmak kalınlığında kesin
Her kestiğiniz parçayı enine üçe kesin
Kalan muzları da aynı şekilde dilimleyip kararmamaları için limon suyu sürün
Hamuru un serpilmiş geniş bir tezgahın üzerinde 1
5-2 mm kalınlığında açın
Cetvel yardımıyla kenarları 20 santim olacak şekilde üçgen hamur dilimleri kesin
Bir muz parçasının üzerine bir çay kaşığı kadar gül reçeli sürüp üzerine diğer muz parçasını yerleştirin
Elde ettiğiniz hamurlardan birinin geniş ucuna ikili muz parçasını yerleştirin
Rulo şeklinde sarın
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında 25-30 dakika pişirin
Fırından alıp üzerlerine gül reçeli sürün
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul