Yalnız Mesajı Göster

Gül Reçelli Ve Muzlu Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçelli Ve Muzlu Çörek





25 su bardağı un
Tuz
2 limon
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı gül reçeli
2 yumurta
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı süt
3 muz
2 çorba kaşığı ince çekilmiş badem içi

İç malzeme için
2 muz
3 çorba kaşığı gül reçeli
Yarım limon

Gül reçelli ve muzlu çörek:
Bir limonu yıkayıp kurulayın Kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın

Unu, hamur yoğurma kabına eleyin Tuz, şeker, çırpılmış bir yumurta, limonun suyunu ve rendesini ilave edip parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı ve soğuk sütü ekleyip hamuru fazla yoğurmadan top şeklinde toparlayın Folyoya sarıp buzdolabında bir saat bekletin

İç malzeme için muzu soyup yarım parmak kalınlığında kesin Her kestiğiniz parçayı enine üçe kesin Kalan muzları da aynı şekilde dilimleyip kararmamaları için limon suyu sürün

Hamuru un serpilmiş geniş bir tezgahın üzerinde 15-2 mm kalınlığında açın Cetvel yardımıyla kenarları 20 santim olacak şekilde üçgen hamur dilimleri kesin Bir muz parçasının üzerine bir çay kaşığı kadar gül reçeli sürüp üzerine diğer muz parçasını yerleştirin

Elde ettiğiniz hamurlardan birinin geniş ucuna ikili muz parçasını yerleştirin Rulo şeklinde sarın Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın

Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında 25-30 dakika pişirin Fırından alıp üzerlerine gül reçeli sürün Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla