Konu
:
Tavuklu Ve Sebzeli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ve Sebzeli Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ve Sebzeli Pay
1
5 kg'lık bütün tavuk
2 soğan
2 havuç
1-2 defneyaprağı
2-3 top karabiber
2 kereviz
1 ince pırasa
5 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Tuz
Hamur için:
50 gr margarin
2
5 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Sos için:
50 gr margarin
Yarım su bardağı un
Tavuklu ve sebzeli pay:
Tavuğu temizleyip yıkayın ve iri parçalar halinde kesin
Büyük bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin
Havuç, pırasa ve kerevizi temizleyip iri parçalar halinde kesin ve soyulmuş soğanla birlikte tencereye ekleyin
Suyu ilave edip defneyaprakları, karabiber ve tuz ekleyin
Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin
Hamuru hazırlamak için; unu bir kaba alın
Yumuşamış margarin ve yumurta ilave edip karıştırın
Azar azar su ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun
Hamuru streç folyoya sarın
Tavuk etlerini kevgirle sudan alın
Kemiklerini ve derisini çıkarıp etlerini küçük parçalara bölün
Sebzeleri kevgirle bir tabağa çıkarıp soğan ve defneyapraklarını alın
Haşlama suyunu ince süzgeçten süzün
Bir tencerede 50 gr margarini eritip yarım bardak unu ekleyin ve kavurun
Rengi sararınca haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip karıştırarak pişirip ılındırın
Hamurdan küçük bir parça ayırıp kalanını kalıbı kaplayacak büyüklükte açın
Üzerine oval ya da yuvarlak fırın kalıbını ters kapatıp bıçakla çevresinden kesin
Kalan parçalardan 1-2 cm eninde şeritler kesin
Ayırdığınız hamur parçasından da yapraklar kesin
Etleri, sebzeleri ve sosu kalıba alıp karıştırın
Şeritleri kalıbın kenar yüzeyine yerleştirip büyük hamuru üzerine kapatın
Küçük yapraklarla orta kısmına dekor yapın
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul