Konu
:
Pazılı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Mantı
Hamur için
3 su bardağı un
2 yumurta
1
5 çay bardağı su
1 tutam tuz
İç malzeme için
Yarım demet pazı
1 tavuk göğüs eti
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Sos için
1 havuç
1 soğan
1 pazı yaprağı
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pazılı mantı:
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Yumurtalar, su ve tuzu ekleyip karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin
Pazıyı temizleyip ince şeritler şeklinde doğrayın
Soğanı temizleyip kıyın
Tavuk etini parçalara doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp tel tel ayırın
Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyin
Tuz ve karabiber serpin
Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun
Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın
Bezeleri tek tek merdane ile yufka inceliğinde açın
İç malzemeyi hamurun üzerine belli aralıklarla yayın
Diğer hamuru üzerine kapatıp tırtıllı hamur kesiciyle 2 santimlik (iç malzeme ortada olacak şekilde) karelere kesin
Mantıları kaynar tuzlu suya atıp haşlayın
Sosu için havucu temizleyip rendeleyin
Soğanı soyup rendeleyin
Pazının sert kısımlarını temizleyip incecik kıyın
Yağı tavada kızdırıp havuç,soğan ve pazıyı sık sık karıştırarak iyice yumuşayana kadar soteleyin
Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun
Mantıyı süzüp tencereye alın
Üzerine sosu döküp kısık ateşte bir taşım kaynatın
Ocaktan alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul