Konu
:
Milföylü Çullama
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Çullama
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Çullama
12 kare milföy hamuru
Yarım çay bardağı un
İç malzeme
200 gr tavuk göğüs eti
2~3 parça tavuk veya hindi ciğeri
15 gr tereyağı
1 çay bardağı tavuk suyu
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı muskat
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yumurta
Milföylü çullama:
Tavuk eti ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın
Tereyağını tavada eritip eti ve ciğerleri kavurun
Tavuk suyu, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatarak 15 dakika pişirin
Karanfilleri ezin
Kuru üzüm, ceviz, karanfil, kimyon ve muskatı ilave edip karıştırın
2 dakika daha pişirip ocaktan alın
Milföyleri un serpilmiş zemine alıp merdaneyle inceltin
6 kare milföyü fırına dayanıklı bir cam kaba yayın
Üzerine tavuklu harcı ilave edip kalan milföylerle kapatın
Yumurta ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırın ve fırçayla milföylerin üzerine sürün
200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul