Konu
:
Kuşbaşı Etli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
400 gr kuşbaşı kuzu eti
3 domates
3 sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
50 gr kaşarpeyniri
Kuşbaşı etli pide:
Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin
Suyunu çekinceye kadar kavurun
Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin
Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin
Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın
Harcı hamurların üzerine yayın
Kenarlarını içe doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul