Konu
:
Patlıcanlı Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kiş
Hamur için
1 su bardağı un
75 gr tereyağı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için
3 patlıcan
15 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1
5 çay bardağı süt
150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 diş sarımsak
Tuz
Patlıcanlı kiş:
Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar karıştırın
Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun
Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin
15 dakika kadar naylon poşet içinde buzdolabında dinlendirin
Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin
Kabuklarını soyup iri doğrayın
Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin
Tereyağını tencerede eritin
Unu ilave edip hafifçe kavurun
Sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip karıştırın
Sütü ilave edin
Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın
Patlıcanlı karışımı hamurun üzerine aktarın
Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin
180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul