Konu
:
Üç Renkli Lahanalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Üç Renkli Lahanalı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Renkli Lahanalı Börek
4 yufka
İç malzeme için
3 havuç
500 gr karalahana
500 gr beyaz lahana
4 soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
karabiber
Sos için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 çorba kaşığı çörekotu
Üç renkli lahanalı börek:
Börek sosu için yumurta, süt ve sıvıyağı çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın
İç malzeme için havuçları temizleyip rendeleyin
Beyaz ve karalahanayı temizleyip ayrı ayrı kaplara doğrayın
Soğanları temizleyip kıyın
Tavada 1 kaşık yağı kızdırıp soğanın üçte birini ve karalahanayı ekleyin
Devamlı karıştırarak 5-6 dakika soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
1 kaşık yağı tavada kızdırıp soğanın yarısı ve havucu ekleyin
Devamlı karıştırarak 3-4 dakika soteleyin
Tuz serpip ocaktan alın
Kalan yağı tavada kızdırıp kalan soğan ve lahanayı ekleyin
Devamlı karıştırarak 6-7 dakika soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Birinci yufkayı tezgaha serip üzerine sosu sürün
Yufkanın dört kenarını içe doğru katlayıp büyük bir kare elde edin
Karenin kenarına havucu uzunlamasına yayın
Yufkayı sarıp rulo yapın
2
ve 3
yufkaları da aynı şekilde katlayıp birine karalahanalı harcı, diğerine beyaz lahanalı harcı ilave edin
4
yufkayı tezgaha serip üzerine börek sosunu sürün ve kare şekline getirin
Hazırladığınız havuçlu karalahanalı ve beyaz lahanalı rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde
yerleştirin ve hepsini birlikte kalın rulo şeklinde sarın
Rulo böreği yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine kalan sosu sürüp çörekotu serpiştirin
180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul