Konu
:
Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet
Yalnız Mesajı Göster
Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet
250 gr un
1 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı soğuk su
12 büyük kiraz domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve taze karabiber
Otlu peynir harcı için
80 gr yumuşak beyazpeynir
1 büyük yumurta
150 ml krema
4 yemek kaşığı doğranmış taze karışık ot
(maydanoz
fesleğen
mercanköşk veya frenksoğanı)
75 gr sert beyazpeynir
Frenk maydanozu
Tuz ve taze karabiber
Beyazpeynirli, domatesli ve otlu tartölet:
Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın
Unu eleyerek ekleyin
Tezgaha un serperek hamuru yoğurun
Bir naylon poşet içerisinde buzdolabında 30 dakika bekletin
Tartölet kalıplarını yağlayın
Hamuru kalıplara yerleştirin
15 dakika buzdolabında beklettikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın
Yumuşak peynir, yumurta, krema ve otları bir kasede iyice karıştırın
Karışımı tartöletlerin içine paylaştırın
Sert beyazpeyniri küp şeklinde doğrayıp tartöletlerin üzerine birer tane yerleştirin
Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün
Peynirlerin üzerine ekleyip 160 dereye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Maydanozla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul