Konu
:
Etli Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Mantı
4 su bardağı un
2 yumurta
50 gr margarin
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 soğan
2 su bardağı yoğurt
pulbiber
tuz
3 diş sarımsak
1 paket et suyu tableti
2 çorba kaşığı salça
Etli mantı:
Unu bir kaba eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin
Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamuru iki bezeye ayırın ve her bir hamuru ince yufka şeklinde açın
1
5 santim büyüklüğünde kareler kesin
İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
Bir kasede kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi harmanlayın
Kare hamurların ortalarına iç malzemeyi ufak parçalar halinde paylaştırın
Köşeleri ortada birleştirerek şekil verin
Birbirlerine yapışmamaları için unlanmış tepsiye dizin
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp mantıları ilave edin
Hafifçe yumuşayana kadar, yapışmaması için arada bir karıştırarak pişirin
Mantı suyunun yarısını süzüp ayırın
Sarımsakları soyup ezin
Yoğurda ilave edip karıştırın
Margarini tavada eritip salça, pulbiber, tuz, yarım çay bardağı su ve 1 paket et suyu tabletini ilave edip 2-3 dakika pişirin
Sosu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın
Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul