Konu
:
Tavuk Suyunda Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Suyunda Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Suyunda Mantı
350 gr un
1
5 kahve fincanı su
1 yumurtanın sarısı
1 yumurta
10 gr tuz
1 litre tavuk suyu
15 gr tereyağı
İç malzeme için
200 gr kuzu kıyma
2 soğan
tuz
kuru nane
Sos için
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tavuk suyunda mantı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın
Yumurta sarısı, tuz ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin
İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın
Kıyma, tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştırın
Hamuru un serpilmiş zeminde rulo şeklinde toparlayıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve un serpilmiş tepsiye aktarın
Elde ettiğiniz hamurları orta kalınlıkta yufkalar şeklinde açın
Kare şeklinde kesin
İçlerine kıymalı harcı yerleştirip üçgen olacak şekilde kapatın
Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin
Üzerine 15 gr kadar tereyağını fındık büyüklü- ğünde kesip serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından alıp üzerine sıcak tavuk suyundan dökün
Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin
Mantıları fırından alıp kendi suyu, kırmızıbiberli yağ ve sarımsaklı yoğurta birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul