Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyunda Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyunda Mantı





350 gr un
15 kahve fincanı su
1 yumurtanın sarısı
1 yumurta
10 gr tuz
1 litre tavuk suyu
15 gr tereyağı

İç malzeme için
200 gr kuzu kıyma
2 soğan
tuz
kuru nane

Sos için
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak

Tavuk suyunda mantı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın Yumurta sarısı, tuz ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin

İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın Kıyma, tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştırın
Hamuru un serpilmiş zeminde rulo şeklinde toparlayıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve un serpilmiş tepsiye aktarın

Elde ettiğiniz hamurları orta kalınlıkta yufkalar şeklinde açın Kare şeklinde kesin İçlerine kıymalı harcı yerleştirip üçgen olacak şekilde kapatın

Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin Üzerine 15 gr kadar tereyağını fındık büyüklü- ğünde kesip serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından alıp üzerine sıcak tavuk suyundan dökün

Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin Mantıları fırından alıp kendi suyu, kırmızıbiberli yağ ve sarımsaklı yoğurta birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla