Konu
:
Ağzı Açık Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık Mantı
500 gr un
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç malzeme için
300 gr yağsız kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
15 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Ağzı açık mantı:
Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın
Yumurta sarıları, tuz ve azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamura top şekli verip üzerini bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin
İç malzeme için soğanı temizleyip ince ince kıyın
Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun
Hamuru üç bezeye ayırın
Her bir bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalınca açın
Yufkaları dörder santim çapında yuvarlaklar şeklinde kesin
Her yuvarlağın ortasına iç malzemeyi paylaştırın ve ortasından tutup birleştirin
Yağlanmış fırın tepsisine dizip bir su bardağı kadar su ilave edin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında arada bir suyu bittikçe su ilave ederek pişirin
Üzeri için tereyağını bir tavada eritip toz kırmızıbiberi ekleyin
Mantıyı servis tabağına alın
Üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirerek dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul