Konu
:
Hamsili Tava Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Tava Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Tava Böreği
500 gr hamsi
2 yufka
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kızartma için sıvıyağ
Hamsili tava böreği:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın
Bol suda yıkayıp süzgece alın
Soğanı soyup robotta kıyın
Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün
Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın
Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin
Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın
Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın
Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın
Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul