Konu
:
Kıymalı Kapalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kapalı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kapalı Börek
500 gr ekmek hamuru
İÇ MALZEME İÇİN
200 gr kıyma
2 domates
1 soğan
1 sivri biber
Tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN
Kurutulmuş domates
Kıymalı kapalı börek:
Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin
Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın
Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın
İç harcı için, kıymayı kavurun
Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın
Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi ince kıyın
Domateslerle birlikte kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın
Hazırladığınız harç ılınınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın
Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul