Konu
:
Pazılı Yuvarlama Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Yuvarlama Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Yuvarlama Börek
4 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme
125 gr margarin
1 demet pazı
50 gr sıvıyağ
1 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Pazılı yuvarlama börek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun
Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin
Kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzgece alın
Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın
Margarini eritip ılıtın
Hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün
Soğanı soyup kıyın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Tuz ilave edip karıştırın
Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın
Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın
Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin
Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin
Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul