Yalnız Mesajı Göster

Yılbaşı Ekmeği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Ekmeği





500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr tozşeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarçın
250 gr tereyağı
170 gr süt
150 gr kuru üzüm
65 gr rom
100 gr badem
1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için:
75 gr tereyağı
75 gr tozşeker
50 gr pudraşeker

Yılbaşı ekmeği:
Sos tenceresinde romla birlikte üzümleri beş dakika kadar kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın

Sütü ısıtın Bir kaseye alın Dört çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp odaısısında yarım saat bekletin

Unu bir kaba eleyin Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın Küp şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun Üzerini bir bezle örtüp bir saat daha dinlendirin

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın İki santim kalınlığında açıp üzerine üzümler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parçaya bölün Her iki parçayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin

Üzeri için tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin Fırından alıp üzeri için hazırladığınız tereyağlı şeker karışımını fırça yardımıyla üzerlerine sürün Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla