Konu
:
Yılbaşı Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Yılbaşı Ekmeği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılbaşı Ekmeği
500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr tozşeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarçın
250 gr tereyağı
170 gr süt
150 gr kuru üzüm
65 gr rom
100 gr badem
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
75 gr tereyağı
75 gr tozşeker
50 gr pudraşeker
Yılbaşı ekmeği:
Sos tenceresinde romla birlikte üzümleri beş dakika kadar kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın
Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın
Sütü ısıtın
Bir kaseye alın
Dört çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun
Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp odaısısında yarım saat bekletin
Unu bir kaba eleyin
Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın
Küp şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun
Üzerini bir bezle örtüp bir saat daha dinlendirin
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın
İki santim kalınlığında açıp üzerine üzümler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin
Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parçaya bölün
Her iki parçayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin
Üzeri için tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın
Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin
Fırından alıp üzeri için hazırladığınız tereyağlı şeker karışımını fırça yardımıyla üzerlerine sürün
Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz
Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul