Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı Kadayıf Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Kadayıf Böreği





400 gr barbunya fasulyesi
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
150 gr kuşbaşı tavuk eti
2 domates
2 sivribiber
4 mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızı biber
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
karabiber

Barbunyalı kadayıf böreği:
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak yayınTereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirerek dökünKadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle en az 10 dakika ovunKadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın

Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip doğrayınDomatesleri soyup küp şeklinde doğrayınMantarları temizleyip doğrayınBarbunyayı ayıklayıp yumuşayana kadar haşlayın ve süzün

Ayçiçeği yağını tavada ısıtınSarımsak ve tavuk etini ekleyip soteleyinSırasıyla domates,sivri biber,mantar,barbunya,sarı ve kırmızı biberleri ilave edip kavurunKaşar peynirinin yarısı,tuz ve karabiberi ekleyinKarışımı tepsideki kadayıfın üzerine döküp yayınÜzerini kalan kadayıfla kaplayın

Kalan kaşar peynirini üzerine serpinÖnceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirinFırından çıkarıp üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirerek dökünDilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla