Konu
:
Barbunyalı Kadayıf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Kadayıf Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Kadayıf Böreği
400 gr barbunya fasulyesi
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
150 gr kuşbaşı tavuk eti
2 domates
2 sivribiber
4 mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızı biber
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
karabiber
Barbunyalı kadayıf böreği:
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak yayın
Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirerek dökün
Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle en az 10 dakika ovun
Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın
Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip doğrayın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Mantarları temizleyip doğrayın
Barbunyayı ayıklayıp yumuşayana kadar haşlayın ve süzün
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Sarımsak ve tavuk etini ekleyip soteleyin
Sırasıyla domates,sivri biber,mantar,barbunya,sarı ve kırmızı biberleri ilave edip kavurun
Kaşar peynirinin yarısı,tuz ve karabiberi ekleyin
Karışımı tepsideki kadayıfın üzerine döküp yayın
Üzerini kalan kadayıfla kaplayın
Kalan kaşar peynirini üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarıp üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirerek dökün
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul