Yalnız Mesajı Göster

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek





35 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 çay kaşığı tuz

üzeri için
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yarım çay bardağı su
Beyaz haşhaş tohumu

Keçiboynuzu pekmezli ekmek:
Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın

Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin

Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla