Konu
:
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek
3
5 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 çay kaşığı tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yarım çay bardağı su
Beyaz haşhaş tohumu
Keçiboynuzu pekmezli ekmek:
Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın
Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun
üzerini örtüp 1 saat mayalandırın
Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin
üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin
Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün
Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul