Konu
:
Fındıklı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Ekmek
500 gr tam buğday unu
300 ml ılık su
5 gr kuru maya
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Fındıklı ekmek:
Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun
üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın
Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun
Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın
Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin
190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul