Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Ekmek





500 gr tam buğday unu
300 ml ılık su
5 gr kuru maya
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

Fındıklı ekmek:
Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın

Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla