Konu
:
Çavdarlı Tava Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Çavdarlı Tava Ekmeği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çavdarlı Tava Ekmeği
Ekmek hamuru için
500 gr Çavdar Unu Karışımı
320 ml süt
40 gr eritilmiş ılık tereyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kuru maya
3 çay kaşığı tozşeker
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı çörekotu
Çavdarlı tava ekmeği:
Sütü ekmek pişirme makinesinin haznesine dökün
Söke® Unu sütün üzerini tamamen örtecek şekilde ekleyin
Haznenin bir köşesine tuz, karşı köşesine şeker, diğer köşesine yağı ilave edin
Unun ortasını hafifçe açıp mayayı ekleyin
Hazneyi makinenin içine yerleştirin
Hamur programını seçip makineyi çalıştırın
Program bitiminde hamuru hazneden çıkarıp unlanmış çukur bir kaba alın
Üzerini hafif yağlanmış folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç dakika bekletin
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp elinizle rulo haline getirin
19 eşit bezeye (kalıbınızın büyüklüğüne göre beze sayısı değişebilir) ayırın
Bezeleri elinizde yuvarlayıp top şekline getirin
Yağlanmış kelepçeli kalıba yan yana halka şeklinde yerleştirin
Kalıbın üzerini hafif yağlanmış folyo ile kapatın
30-35 dakika oda ısısında bekletin
Folyoyu çıkarın
Yumurta sarısını su ile çırpıp hamurların üzerine sürün
Susam, çörekotu ve keten tohumunu değişimli olarak serpiştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul