Konu: Kuru Pasta
Yalnız Mesajı Göster

Kuru Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Pasta



Kuru Pasta



Kuru Pasta Malzeme:

1 su bardagindan bir parmak kadar eksik tozseker
2 yumurta
4 yemek kasigi margarin ya da tereyagi (yaklasik 150 gr, oda sicakliginda)
2 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gr)
50 gr tereyagi
Süslemek için:

Arzuya göre hindistan cevizi, findik, ceviz ya da antep fistigi tozu
Kuru Pasta Yapilis Tarifi:


Öncelikle çikolata sosunu hazirlayin ki, kurabiyeleri hazirlarken hafif soguyarak koyulassin Bunun için tereyagini eritin ve yag sicak haldeyken minik parçalara ayirdiginiz bitter çikolatayi tereyaginin içinde bulundugu kaba ekleyin
Çikolatalar eriyene ve karisim yogun bir sos kivami alana kadar kasikla ezerek karistirin (Bu sosu birçok tatlinizda kullanabilirsiniz Miktarini her 80 gr çikolata için 50 gr erimis tereyagi kullanarak arttirabilirsiniz Sogudukça hafif katilasan çok lezzetli bir sos oluyor)
Hamur için toz seker, küçük parçalara ayirdiginiz oda sicakligindaki margarin ve 2 yumurtayi bir kaba alarak mikserle yogun bir krema kivami alana kadar çirpin
Baska bir kapta unu vanilya ile karistirin
Vanilyali unu, yumurtali karisima ekleyerek çok yumusak ve ele yapisan, civik (!) bir hamur elde edin
Firininizi 160 dereceye ayarlayin
Hazirladiginiz hamurumsu maddeyi bir krema sikma torbasi ya da aparati yardimiyla yaglanmis tepsiye belli araliklarda ve dilediginiz büyüklükte sikarak yerlestirin
Önceden isittiginiz firinda yaklasik 10-15 dakika kadar, kizarip sertlesmeden üzeri beyaz kalacak sekilde kurabiyeleri pisirin Çok pisirirseniz sert olur ve güzel olmaz
Kurabiyeler soguyunca, iç yüzeylerini hazirladiginiz çikolata sosuna batirin ve hindistan cevizine bulayin
Baska bir kurabiye ile yapistirarak sandviç görünümü verin
()

Alıntı Yaparak Cevapla