Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Lokması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Lokması





300 gr patates
4 çorba kaşığı irmik
Yarım su bardağı mısır nişastası
25 su bardağı un
1 kahve fincanı bal
1 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
400 gr kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
15 su bardağı iri kıyılmış ceviz
fındık ve antep fıstığı karışımı
1 çorba kaşığı tarçın ve pudra şeker karışımı
1 tutam tuz

Kayısı lokması:
Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapınÇukur bir kaba alıp tuz,irmik, bal,yumurta, kabartma tozu, un, mısır nişastası ve şekeri ilave edin Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru rulo yapınEşit kalınlıkta dilimleyinHer hamuru merdaneyle düzeltip yuvarlak hamurlar elde edin

Kayısıları yumuşayana kadar haşlayıp ortadan ikiye ayırın3-4 yaprak Kağıt Havlu üzerine alıp suyunu süzünCevizli karışım ve tarçını bir kasede karıştırıp kayısıların içini doldurunKayısıları hamurların içine yerleştirip hamuru yuvarlayınHamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca üzerlerine tarçınlı pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla