Konu
:
Kayısı Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Lokması
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Lokması
300 gr patates
4 çorba kaşığı irmik
Yarım su bardağı mısır nişastası
2
5 su bardağı un
1 kahve fincanı bal
1 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
400 gr kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1
5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
fındık ve antep fıstığı karışımı
1 çorba kaşığı tarçın ve pudra şeker karışımı
1 tutam tuz
Kayısı lokması:
Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın
Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın
Çukur bir kaba alıp tuz,irmik, bal,yumurta, kabartma tozu, un, mısır nişastası ve şekeri ilave edin
Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru rulo yapın
Eşit kalınlıkta dilimleyin
Her hamuru merdaneyle düzeltip yuvarlak hamurlar elde edin
Kayısıları yumuşayana kadar haşlayıp ortadan ikiye ayırın
3-4 yaprak Kağıt Havlu üzerine alıp suyunu süzün
Cevizli karışım ve tarçını bir kasede karıştırıp kayısıların içini doldurun
Kayısıları hamurların içine yerleştirip hamuru yuvarlayın
Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin
Ilınınca üzerlerine tarçınlı pudra şeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul