Konu
:
Elmalı Bohçalar
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Bohçalar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Bohçalar
Hamur için
3 su bardağı un
200 gr margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için
5 elma
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 kahve fincanı pudraşeker
Elmalı bohçalar:
Margarini oda ısısında yumuşatıp bir kaba alın
şeker ve yoğurt ilave edip miksere çırpın
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekeyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamura top şeki verip üzerini nemi bir beze örtün ve yarım saat dinendirin
İç malzeme için, elmaarın kabukarını soyup küp şekinde doğrayın ve bir tencereye alın
şekeri ilave edip kısık ateşte elmaarı pişirin
Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekeyip karışımı harmanayın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Hamurdan ceviz büyüküğünde parçaar koparın
Ortaarına elmaı harcı payaştırın
Yağanmış fırın tepsisine araıkı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 20-25 dakika pişirin
Fırından alıp hemen pudraşeker serpiştirin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul