Konu
:
Tuzlu Helva
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Helva
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Helva
200 gram tuzlu tereyağı
2
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı susam
Tuzlu helva:
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Tereyağını tencerede eritip köpürmeye başlayınca unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun
Suyu azar azar ilave edip 5 dakika daha kavurun
Hazırladığınız helvayı bir fırın tepsisine alıp üzerini bir kaşıkla düzleyin
Susam serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul